ארוחות בפסח? לא רק תפוחי אדמה!

חיה ספיר No Comments on ארוחות בפסח? לא רק תפוחי אדמה!

השפית מירי זורגר הגישה בתכנית "במטבח של מירי" מגוון רחש של תוספות לארוחות חג הפסח, ולא, לא רק מתפוחי אדמה! | התכנית המלאה והמתכונים

צילום: הני זורגר. צילום והפקות וידאו
12:41
28.04.24
קובי פינקלר No Comments on צה"ל השמיד עשרות רקטות שהיו מוכנות לשיגור לרחבי הארץ

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתכנית המלאה:

 

כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

מצרכים

3 בטטות קלופות ופרוסות דק

למלית

2 כוסות פירה  

1  בצל  קצוץ מטוגן להשחמה

1 ביצה

2 כפות מיונז

1 כפית מלח

1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

2 ביצים

1 שן שום כתושה

2 כפות פטרוזליה קצוצה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס  קמח תפוחי אדמה

2 כוסות קמח שקדים 

אופן ההכנה

את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.

קחו פרוסת בטטה  זלפו עליה  מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת

הכינו כך את  שאר פרוסות הבטטה

ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים . 

בקערה נוספת הניחו  את בקמח שקדים

חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה לאחר מכן בקמח תפוחי אדמה ולאחר מכן בקמח שקדים  וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השני


מציות לפסח

מצרכים

12 ביצים

1 כוס שמן

3 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'

להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה 

לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה


פיש אנד ציפס

מצרכים

6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות

מלח

מיץ מלימון

פלפל שחור גרוס טרי

לטמפורה

1 כוס קמח תופח

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזליה קצוצה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים

לתפוחי האדמה

6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך

אופן ההכנה

את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון 

מכסים ומשהים לשעה במקרר

מכינים את הטמפורה

מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה 

הכנת המנה

מחממים שמן עמוק  עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ

טובלים את הפילה בטמפורה  ומטגנים עד להשחמה

כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה

מגישים עם מיונז


פילה אמנון במרינדה

מצרכים

6 פילטים של אמנון ללא עצמות

למרינדה

1 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 זסט מחצי לימון

מיצ מחצי לימון

1/2 כפית צילי גרוס

1/2 כוס יין לבן

3 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה

הכנת המרינדה

במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה

ערבבי היטב וצנני

טבלי את הפילטים במרינדה והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה

חממי תנור ל 200 מעלות  ואפי כ 20 ד או עד להשחמה


סלמון קרמבל

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

מיץ מלימון אחד

5 כפות מיונז

לציפוי קרמבל

3 כוסות פירורי פנקו

4 שיני שום כתוש

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר

הכנת הקרמבל

בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים

הרכבת המנה

בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד' 

מגישים חם


סלט סלמון מעושן 

מצרכים

200 גר  פילה סלמון מעושן

למרינדה

1/3 כוס רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

3 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות שומשום לבן

1 כפית שומשום שחור

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1/3 כוס שמן

1/3 כוס רוטב טריאקי

לסלט

2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס אפונה קפואה

2 כפות מיונז

מלח פלפל לפי הצורך

אופן ההכנה

ערבבי את מצרכי הסלמון

השרי כחצי שעה לספיגת טעמים

הכיני את הסלט מיונז

ערבבי את המצרכים טעמי ותקני תיבול

סדרי מעל צלחת בפורמה הרצויה והגישי קר


אטריות וכרוב מאודה כשר לפסח

מצרכים

לאטריות

6 ביצים

2-3 כפות קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן

מלח

פלפל

מעט פטרוזיליה קצוצה

לכרוב

1/2 כרוב ירוק קצוץ דש

מלח

פלפל

מעט סוכר

אופן ההכנה

הכנת החביתיות

במעבד מזון טוחנים את הרכיבים

מחממים שמן במחבת ושופכים אל המסה תוך כדי ערבוב

מטגנים חביתיות דקות מכל המסה

קוצצים לאטריות

הכנת הכרוב

במחבת מתאימה מטגנים את הכרוב עד לריכוך

מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את הכרוב את האטריות ומגישים


אמנון מאודה 

מצרכים

6 פילטים של אמנון

4 כפות פסטו בזילקום

מלח פלפל שחור גרוס טרי

16 עגבניות שרי

12 זיתי קלמטה

חופן עלי בזיליקום- או פטרוזליה

אופן ההכנה

סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מעטה

מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שאי חצויות ו2 זיתי קלמטה

פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר

הכיני כך את כל הפילטים

סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי


סלמון גרבלקס-סלמון כבוש 

מצרכים

1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות

400 גר' סוכר

800 גר' מלח ים אטלנטי

זסט מ 2 לימונים+מיץ

זסט מ 2 תפוזים+מיץ

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן

2 צרורות של שמיר קצוץ

להגשה

איולי פסטו

אופן ההכנה

מנקים ומישרים את הפילה

מערבבים את כל המצרכים

מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח והסלק ועוטפים בניילון נצמד

מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות

מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב

מנגבים ומיבשים היטב

מניחים במקרר 24 שעות נוספות

פורסים דק ומגישים


גראטן תפוחי אדמה ובטטה אפויות

מצרכים לתבנית בינונית

4 תפוחי אדמה פרוסים דק במעבד מזון

2 בטטות קלופות ופרוסות דק במעבד מזון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית תבלין פילדלפיה

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

את הירקות הפרוסים אני שמה בקערה

מעל שמה את התבלינים ומערבבת הייטב

מניחה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה  בתבנית בינונית

מחממת תנור לחום של 200 מעלות 

אופים את הגראטן עד להשחמה כ 40 ד'


קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפוי בתנור

מצרכים

2 בצלים קצוצים דק

3 תפוחי אדמה חתוכים לקרה

3 בטטות קלופות חתוכות לקרה

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

שמים את הבצל וקוביות הירקות בתבנית

מעל מפזרים תבלינים מערבבים היטב

מכסים בנייר  כסף אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה

או עד שמתרכך

מסירים את הכיסוי ונותנים אפיה נוספת עד שהירקות משחימות


קיש בטטות לפסח

1 חב תערובת ללטקס 

3 בטטות חתוכות לקוביות של 2 על 2

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 בצל קצוץ מטוגן עד להשחמה

להקרמה

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

150 גר' גבינה צהובה

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הלטקב לפי ההוראות שעל גבי האריזה ממתינים  10 ד' ומרפדים תבנית אפיה בקוטר 20 ס"מ עם מסת הלטקס

את הבטטות ולטים 10 ד' במים רותחים מסננים ומניחים מעל תחתית הלטקס

מפזרים מעל את הבצל המטוגן מתבלים

טורפים את מצרכי ההקרמה ושופכים מעל

מפזרים גבינה צהובה

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


אצבעות קישואים בפסטו

מצרכים

6 קישואים חתוכים לאצבעות

לפסטו

1 צרור פטרוזליה

3 שיני שום

1/2 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את רכיבי הפסטו שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

טועמים ומתקנים תיבוך

מעבירים את הפסטו לקערה ומכניסים לשם את הקישואים

מערבבים היטב

מסדרים את הקישואים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה

אופים ללא כיסוי בתנור חומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

מגישים עם עלי מקרו


אצבעות קישואים בפירורים כשרים לפסח

מצרכים

4 קישואים חתוכים לאצבעות

1 כפית מלח

לבלילת הביצים

2 ביצים

1 כף קמח תפוחי אדמה

1 כף רוטב פסטו

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחו גרוס טרי

לעטיפת הפירורים

3 כוסות פירורים לפסח

1 כוס שקדים פרוסים טחונים

1 כוס ציפס תפוח אדמה טחון

אופן ההכנה

את האצבעות קישואים ממליחם ומניחים בצד לשעה

מחממים שמן עמוק

מערבבים את מצרכי הציפוי

טובלים את האצבעות בבלילת הביצים ואז בפירורי ומטגנים עד להשחמה


קרפציו סלק אגוזים וגבינות

מצרכים

2 סלקים מבושלים בקליפה עד לריכוך

200 גר' גבינת פטה 

100 גר צנוברים מטוגנים

עלי מקרו חרדל

מיץ מלמון

חומץ בלסמי מצומצם

מלח גס

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

קולפים את הסלק ופורסים דק במנדולינה

מגררים את הגבינה ומפזרים מעל

מפזרים צנוברים מזלפים מעל חומץ בלסמי מיץ לימון ומלח גס ומעט שמן

 

 

 

 

 



0 תגובות